Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Budapest, IV. kerület. Kb. úgy hallom, mintha itt lenne a színpad a ház előtt. Énekest, gitárt, dobot, mindent. Mert ők igyekszenek. És a pihenéshez való jogunkkal mégis mi lesz?

Gerendai? Tarlós? Wintermittudoménki (újpest nárcisztika, akinek minden avatáson a fényképezőgépbe kell vigyorognia, állítólag polgármester)?  Mi lenne, ha itt enne benneteket a fene és innen élveznétek azt a cirkuszt, amit a város közepén csináltok?

Milyen jó is nekünk... még fizetni sem kell, így is élvezzük. Eddig csak nyitott ablak mellett, néhány perce már a csukott ablak sem akadály. Köcsögék mérnek. Persze. Közel húsz éve nem tudják megoldani, hogy ne zavarjanak másokat.

Nem állítom, hogy 100%-ig precíz a kis androidos zajszintmérőm, de az imént 85dB-t mértem a szoba ablakában. Az utcazaj 60-65 körül van amikor a leghangosabb. És nagyon nem vagyok a szomszédban. Most épp tisztán hallok valami gitárra emlékeztető hangszert. Ja! És most még viszonylag halkan szól ahhoz képest, ahogy egyébként szokott.

Aki nem ismerné a decibelt, mint mértékegységet, annak egy kis fejtágító: http://hu.wikipedia.org/wiki/Decibel

---------------------

Ez de aranyos! Idézet a sziget.hu FAQ-ból:

Már többször hangsúlyoztuk: nem közömbös nekünk, hogy a környék lakói hogyan élik meg a Sziget rájuk nehezedő hatásait. Igyekszünk a felmerülő problémákat orvosolni és jószomszédként, ahol tudunk, segíteni. Amennyiben este 11 óra után zavaróan hangosak lennénk, jelezze a lakossagibejelentes@sziget.hu e-mail címen, hogy azonnal intézkedhessünk, problémáját orvosolhassuk. Köszönjük eddigi türelmét, s mindent megteszünk idén is azért, hogy lehetőleg az Ön megelégedésére is zavarmentesen teljen el ez az egy hét.

 Valóban, nem közömbös.... de azért éjjel tizenegyig fogjuk be a pofánkat! Köszi ezt is!

----------------------------

Már 95dB-nél tartunk. Éljen! Állítólag a szigeti munkatársak járják a várost és mérik a zajt. Szerintem ez vagy hazugság vagy csak mérnek de nem tesznek semmit. Ellenkező esetben mivel lehet magyarázni azt, hogy szó szerint rezegnek az ablakaim a dübörgéstől?

-----------------------------

Már csak 75-80dB. Igaz, elmúlt éjfél... kíváncsi lennék, hol mérik azok az állítólagos munkatársak a zajt.

 

Tudnak a kis aranyosak. Eleve kevés olyan boltot láttam, ahol lassúbb lett volna a pénztár, mint itt, de évekig lógott a pénztárak felett a "Nálunk csak az ön ideje drága" - miközben a környékbeli üzletek közül az általam rendszeresen vásárolt élelmiszerek itt voltak a legdrágábbak, ezért nagyon ritkán jártam hozzájuk. Mostanában lusta vagyok, pékáruért nincs kedvem messzebbre menni, így gyakrabban járok hozzájuk is.

Múlthét kedden tűnt fel egy plakát az üzlet falán, hogy szerdától e hét keddig akciós a Coca Cola: 2x2l + ajándék pohár 670Ft körüli áron (náluk egyébként 395 a 2l-es palack). Sajnos függő vagyok, keresni kezdtem az akciós árut, de nem találtam egészen szombatig. Akkor kirakták. Tegnapig akciós áron adták, ma lejárt az akció és... 840Ft az "ajándék" pohárral a 2x2l vagyis jóval drágább a duplán csomagolt, mintha külön veszem a két palackot. Zseniális. Sajnos az ilyet a fogyasztóvédelem nem bünteti, pedig ha belegondolunk, ez a vásárlók átverése. (gondolom, arra hivatkoznak, hogy a pohár miatt drágább - igaz, hogy a pohár reklámanyag, de sebaj! :D)

 

álfirkász 2014.07.25. 22:12

CC - NYASGEM!!!

Hát ezt nem hiszem el! Meg akartam nézni a Comedy Centralon a mai South Park részt. 22:00-kor műsor szerint elindul a SP bevezetője, majd amint végetért, bebasztak egy kb. 7-8 perces reklámblokkot. Anyátok, az... :(

 

Kár érte. Volt egy blog, most van egy cenzúrázott, technikailag szemét, tartalmát tekintve a legalja bulvármocskot hozó szarosgödör.

Nem tudom, kinek köszönhető,  de remélem, kap még egy méretes lófaszt a seggébe.

Más öröme ne is legyen az életében az ilyennek! 

 

 

Új állatfajt fedeztem ma fel. A rendszertani besorolásában segíthetne valaki: egy gerinctelen vastagbőrűről van szó. Külső megjelenése feltételezhetően humanoid. Intelligenciája egy amőbáét sem éri el, viszont az egója hatalmas. Többnyire gyáva, csak gyengébbnek tartott ellenféllel szemben erős, akkor is elsősorban csoportosan (csürhébe szerveződve) támad.

 

http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/01/22/hollywood_tovabbra_is_burkoltan_rasszista/

Megjelent ez a förmedvény az index címlapon.
Nyilvánvalóan ökörség. Kommentálható volt. Miután néhányan megírtuk, hogy kapitális faszságokat hordott össze a mester, törölték a kommenteket és a lehetőséget is letiltották. Kár, hogy a fejlécben még ott a nyoma, hogy volt 16 hozzászólás. :D

Mert ugye a rasszista amerikában lehet olyan film, amiben kizárólag négerek szerepelnek, de olyan filmről nem tudok, amiben legalább egy néger ne bukkanna fel. Extrém példának említhetem a Galaxis útikalauz legújabb (s egyben legszarabb) feldolgozását, valaki említette az egyik Will Smith filmet, aminek az eredeti történet szerint egy európai férfi a főszereplője stb. (félreértések elkerülése végett: semmi bajom a négerekkel, de azt a fajta pozitív diszkriminációt, amit az amcsi filmipar megenged magának, legalább annyira rühellem, mint a "nemnáci", rasszista, gerinctelen barmokat)

Index címlapon láttam valami trollozós irományt, belenéztem. Kár volt. A szerző, ahogy elnézem, a saját komplexusait próbálja másokra kivetíteni.

Ennek legfőbb jele a címlapon látható fotó (kíváncsi lennék, a rajta látható srác mit szólt, hogy trollosítva lett, vajon tud-e róla?). Ismerek pár, a szerző szerint trollnak minősíthető alakot személyesen is. Fura... többségük inkább a "szépfiú"/"macsó" kategória. Igaz, nem kerülik a társaságot, de egyébként a fórumos viselkedésük megfelel a definíciónak. Lehet, hogy firkászkám sem szereti reggelenként a tükröt bámulni?

Az is érdekes, hogy épp ezt a posztot nem lehet kommentálni. Csak nem fél apuci, hogy valaki tételesen bebizonyítja róla, hogy rosszabb, mint az általa trollnak nevezett egyének?


Félre ne értsen valaki: a szerző nevét most láttam először, a totalcar-ra, meg ahogy az adatlapját elnéztem, a többi blogjára nem nagyon szoktam bejárni, pláne nem kommentelni, szóval nem igazán érzem magamat érintettnek a témában. Csak "kicsit" gusztustalannak tartom a posztot, ennek próbáltam hangot adni.

álfirkász 2013.07.18. 19:03

Állatkert...

Na ilyen is rég volt, élveztem az állatkerti sétát. :)

Először a tevéknél történt olyan, mint még soha: megsimogattam az egyiket és még tűrte is. Épp csak amikor hátat fordítottam a drágának, utánam nyúlt és kissé megrágta a hátizsákomat. :D

Utána Ausztrália állatvilága okozott némi meglepetést. OK, hogy denevérek röpködtek szabadon a fejünk felett, de a látogatók lábai közt egyszer csak felbukkant egy kis szőrös, négylábú állatka és tett egy kis sétát. Páran megsimogattuk. Miután nem volt több önkéntes, sértődötten elvonult. Komolyan olyan érzésem volt, hogy emberkézhez szoktatott állatka.

De a csúcs, az "édesszájú papagáj" feliratú tábla melletti házikóban egy tucat lóri papagáj volt. Várták az ebédet és akárki belépett, odaültek a közelébe egy drótra, a földre, mindegy, csak a remélt kaja közelében legyenek. Az egyik képes volt a kezemre ülni és végigcsipegetni, kóstolgatni, hátha ehető vagyok. :D

A végén meg az egyik fiú elefánt. A hátsó lábak közt egy "ötödik lábbal". Mellettünk egy kislány meglátja és szalad oda anyukájához: "Anyu! Az ott a pótormánya?" — azt azóta sem tudom, hogy poénnak szánta-e vagy ennyire tájékozatlan volt. :)

------------------------

A különböző állami intézmények munkaidőben blogot olvasgató munkatársait meg ezúton üdvözlöm! :)

álfirkász 2013.06.25. 15:59

Devizahitelesek

Hogy finoman fogalmazzak: kapják be!

Nagyon nem értek a pénzügyekhez, de még én is tisztában voltam vele, hogy amikor elkezdték nyomatni a deviza alapú hiteleket, hogy nem szabad belevágni, mert veszélyes. A sok hülye bedőlt az alacsonynak látszó kamatnak és ész nélkül vették fel mégis. Most meg sírnak, hogy a rohadt vérszívó bankok... Elmentek ám a...

süti beállítások módosítása