Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Index címlapon láttam valami trollozós irományt, belenéztem. Kár volt. A szerző, ahogy elnézem, a saját komplexusait próbálja másokra kivetíteni.

Ennek legfőbb jele a címlapon látható fotó (kíváncsi lennék, a rajta látható srác mit szólt, hogy trollosítva lett, vajon tud-e róla?). Ismerek pár, a szerző szerint trollnak minősíthető alakot személyesen is. Fura... többségük inkább a "szépfiú"/"macsó" kategória. Igaz, nem kerülik a társaságot, de egyébként a fórumos viselkedésük megfelel a definíciónak. Lehet, hogy firkászkám sem szereti reggelenként a tükröt bámulni?

Az is érdekes, hogy épp ezt a posztot nem lehet kommentálni. Csak nem fél apuci, hogy valaki tételesen bebizonyítja róla, hogy rosszabb, mint az általa trollnak nevezett egyének?


Félre ne értsen valaki: a szerző nevét most láttam először, a totalcar-ra, meg ahogy az adatlapját elnéztem, a többi blogjára nem nagyon szoktam bejárni, pláne nem kommentelni, szóval nem igazán érzem magamat érintettnek a témában. Csak "kicsit" gusztustalannak tartom a posztot, ennek próbáltam hangot adni.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsosliba.blog.hu/api/trackback/id/tr135709677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abihal 2013.12.26. 19:05:37

Szerintem is kisse tulzo volt a cikk amit kritizal, ugyanakkor en ertem mire gondol a szerzo. Valoban szanalmas a cikkekhez irt kommentek tobbsege, egyaltalan nem tartalmi altalaban a diskurzus barmilyen temarol van szo. Es tenyleg ugy tunik, hogy vannak kommentelok akik nagy szamban gyartjak az egyoldalu, ertelmetlen hozzaszolasokat.

Erre pelda szerintem az on blogja is. Egyoldalu, buta, zsigeri posztok - mondom ezt azzal egyutt hogy az on altal ellenszenvesnek tartott es megirt jelensegek szerintem is visszataszitoak. Ugyanakkor on ezt az erzeset igen butan, es ami a legproblemasabb: egyoldaluan vakon irja meg. Komplexebbek a magyarorszagi politikai problemak annal hogy orbanozzunk / gyurcsanyozzunk, stb. es sajnos amig az irastudo (azt azert nem mondanam, hogy ertelmisegi) emberek is megragadnak ezen a szinten, nem valoszinu hogy valtozasra tudnak kenyszeriteni a politikai elitet, mivel ok pont olyanok amilyenek onok. Kicsinyes, nagykepu, buta trollok...

TaaT 2013.12.26. 19:30:25

A totalcar szerkesztőség tagjai sajnos félreértelmezik a Net Troll kifejezést.

Szerintük az aki többet tud náluk az adott témáról az már Troll.

Persze vannak valódi Trollok, akik nem igazán hasznos elemei a közösséghez. www.youtube.com/watch?v=Cw3jAGMd9Gk

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.26. 19:39:06

@Abihal: a gyengébb felfogásúak kedvéért, amilyen a hivatkozott hozzászóló is: a blogom direkt olyan, amilyen. Szerencsére van aki felfogja, csak ehhez kell egy minimális IQ, ami belőled pl. hiányzik.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.26. 19:40:49

@TaaT: én csak Winkler urat ismerem közülük, őt is csak a júpíszís reklámokból, szöszire mázolt fejjel. Hogy úgy egyébként mennyire értenek a saját területükhöz, azt csak sejthetem.

2013.12.26. 19:42:28

Csikóst csípem, de ez nem változtatja meg a tényt, hogy az autós ujságíróknak pontosan annyi közük van idövel az autókhoz mint a kurvázóknak a nőkhöz. És még meg is írják ;)

Nem csoda így, hogy eleve adot némi belső feszültség bennük az önmaguk által deklarált álommunkájuk és valós (talán érzett?) értékük között...

alfax 2013.12.26. 20:14:47

ez most poén? vagy tényleg olyanról írsz, amiről fingod sincs?

/egy troll/

kutyaaszarpor_a_szembe (törölt) 2013.12.26. 20:28:15

totalcar hagyjátok már
csicskák gyűjtőelye

calealenta 2013.12.26. 20:31:17

@Abihal: szerintem a poszt egy sarkított, szubjektív írás. Nyilván nem minden "troll" seggfej/aszociális/kekec irl, de hogy az ilyen arcok a neten boldogan bunkóznak és értetlenkednek, az tapintaható tény. Más kérdés, hogy ez-e náluk az alapjárat, vagy viccből csinálják, esetleg kiélik magukat az egész napos bazsalygás után.
A többi politikás részhez azért nem is szólok semmit, mert nem ismerem a blogot. A címéből arra következtetek, hogy pont az Ön által leírt bunkó, polarizált "politizálást" paródizálja a blog.
@alfax: muhaha

OFF: én még úgy tanultam, hogy neten nem magázódunk. Oké, nekem is van egy-két ember, akit nem jön, hogy tegezzek, mert civilben ilyen tanáros idősebb pali, de amúgy a tiszteletet ki lehet(ne) fejezni tegező módban is.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.26. 20:39:54

@calealenta: igen, kb. erről szól ez az egész. Már úgy értem, a blog stílusa. Azért a leírtak lényegét általában komolyan gondolom. :)

Ami a magázódást illeti: valaha úgy tanították, magázódni=sértés. Neten tegeződünk. Azóta a mindennapok részévé vált a net, már nem ennyire egyértelmű a dolog, de blogon magázódva kommentelni? Troll szokás. :D

Globetrotter2014 2013.12.26. 21:01:48

@Én a blogger: :))))))))))))

Ez komment nagyon megfogja a dolgok lényegét...

Valami nagyon nem stimmelt ma Csikóséknál, hogy ennyi a frusztráció benne.

Abihal 2013.12.26. 21:10:44

@calealenta: Nezd vissza a fenti 10 kommentet, ezekbol egy volt ertelmezheto, nem anyazos, normalis hozzaszolas - a tied. Maga a blogszerkeszto hozzaszolasai is minosithetetlenek mind formailag, mind tartalmilag. Ha anonim modon szolhatunk hozza temakhoz, akkor ugy tunik lealacsonyodunk valami egeszen alpari, buta szintre. Persze ez nyilvan egy olyan csatorna ahol barmi elmegy, nincs negativ konzekvencia, ezert nem kell kulonosen megeroltetni magukat az embereknek.

Az pedig, hogy valaki magaz vagy tegez, mindegy, foleg a neten es foleg manapsag amig normalis stilusban teszi. En azert magaztam a blogszerkesztot, mert nem akartam a tegezessel is fokozni a valamelyest lekicsinylo hangvetelt amit amugy is megutottem. Ez a tisztelet nem celzottan a szerkeszto urnak jar ki, hanem mindenkinek. Egy kicsit kevesebb ego, tobb tisztelet es empatia sok mindent megoldana a vilagban - tobbek kozott normalis mederbe terelne a magyar koz es mindennapi eletben elharapodzo allatias viselkedest.

Az emberek altalaban nem ilyenek vagy olyanok megmasithatatlanul, nem jok vagy gonoszak, nem trollok vagy normalis hozzaszolok. Ezek viselkedesmintak amiket felvesz az ember kulonbozo helyzetekben es kulonfele szocializacios utak kovetkezmenyekent. Abszolut nem torvenyszeru hogy a buta, egyoldalu, autoriter, "trollkodo" hozzaszolasok legyenek tobbsegben. Sem a neten, sem a politikaban.

Mercel 2013.12.26. 21:12:29

Csikós a TC-n egy elismert újságíró, és általában kifejezetten jó cikkeket ír.

Ettől függetlenül a trollos szösszenet nekem sem jött be, plusz láttam már Csikóstól olyan kirohanásokat normális hozzászólásokkal kapcsolatban is, hogy a fülem kettéállt tőle.

"Frigyes"

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.26. 21:13:15

@Abihal: a blog szerzőjének oka van erre a stílusra. Arra nem gondolt a piciny agyacskád? :D
(asszem, eddig te vagy a legszánalmasabb kommentelő ezen az oldalon, pedig volt itt pár troll :) )

TaaT 2013.12.27. 00:42:34

@álfirkász: Pont Winkler Robival történt meg az eset hogy mellétrafált kettesgolf díszléc témakörben (meg másban is de mindegy), és amikor egy a típusból roppant tájékozott kettesgolf tulaj levélben kijavította őt, nagyon bunkó módon reagált.

tcomment.blog.hu/2012/10/11/diszlec-trollok_kerek_mellek/fullcommentlist/1#c18021007

tcomment.blog.hu/2012/10/11/diszlec-trollok_kerek_mellek/fullcommentlist/1#c18022823

tcomment.blog.hu/2012/10/11/diszlec-trollok_kerek_mellek/fullcommentlist/1#c18033729

Nem azt mondom hogy minden autó utolsó csavarját ismerje egy autós újságíró (még ha volt is neki olyan autója korábban), de ha hibázik és valaki kijavítja akkor ne Trollozza le a másikat, és ne beszéljen róla ilyen hangnemben!

bigpond 2013.12.27. 01:35:01

@álfirkász:

" eddig te vagy a legszánalmasabb kommentelő ezen az oldalon"

Mirol beszelsz baszki? A mai bejegyzest leszamitva NINCSENEK kommentelok ezen az oldalon!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.12.27. 01:37:53

vazze, ha nem vettétek volna le, ez egy burkolt álláshirdetés... korábban is említették, hogy van/lesz felvétel a TC-hoz... :)

AIR 2013.12.27. 01:56:02

1. Csak beleolvastam Csikós cikkébe, de elég közhelyesnek tűnik. Meg hiperszenzitívnek. Meg lejárt viccnek.

2. Ti viszont többségében nem tudjátok használni az internetet (vagy nincs humorotok). A troll a kommentelő szinonímája a Totalcaron, de legalábbis a Totalcar szerzőinek egy részénél, ez leeshetett volna már. Amikor pedig Winkler hülyét csinál a díszlécen kiakadó userből, az a SZÓRAKOZTATÁS része, és üdvözlendő. Csak szerintem ezt kevesen fogjátok fel, marad a görcsös ragaszkodás a ki-tudja-jól és ki-a-felkészültebb témaköréhez.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.12.27. 02:49:51

Ha annyit írtak volna, hahó TROLLOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK...biztos nem írtatok volna ennyien.. :D
Vége van már a karácsonyi ráérésnek remélem... Holnaptól kitisztul a mák az agyból...lehetne akár gondolkodni is...Persze...nyugodtan megírhatjátok, hogy tudok közületek a legkevésbé gondolkodni... 100 évente egyszer írok ilyen kommentet...de ez most tényleg vicces amit műveltek..:-)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.27. 03:13:01

@tomekka@index.hu: ezzel most mit akartál mondani? Hogy troll vagy csak e célra más nicket használsz? Vagy csak beleböfögsz valamit a komment mezőbe, mert olvasni már lusta vagy/nem is tudsz? :D

Vagy csak szimplán magadra ismertél kedves kollégád posztjában és itt akarod elsírni a bánatodat?
Nem értelek.

swingerforyou · http://www.swingerforyou.hu 2013.12.27. 03:43:28

hmmm...Álfirkász! Túl gondolod...pusztán leírtam, amit gondolok...nem, nem ismertem magamra... Nyilván nem tudok olvasni, ez csak keveseknek adatik meg ebben a világban... Örülj, ha azok közé tartozol..:-) Írni sem tudok, Anyukámat kértem meg rá, hogy nyomkodja azt a valamit, amit adtak a karácsonyra kapott új tv-hez, vagy számítógép, vagy mi is ez, amit kaptam...Jah, most mondja a Nagyi, hogy valami számítógép...nem volt még ilyen, de haladunk a korral... csak azért, hogy ilyen érdekes, szókimondó, igazi bevállalós embereket ismerhessek meg mint Te... :D Oktass, mert látom Te tudod mi a világ...Te aztán tudod..:-) Komolyan...Jobb lett a napom, hogy szót fecséreltél rám...végtelen hála tölti el a lelkemet.. :D

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.27. 03:49:53

@tomekka@index.hu: hát az szomorú, ha nem ismertél magadra. A troll jelző tökéletesen illik rád. :D

tiramiska 2013.12.27. 06:56:14

Van benne némi frusztráció... biztos fárasztó, de azért néha gyakorolhatnátok némi önkritikát...
"Stílus maga az ember" Ide-oda, az tök mind1...
De, nyilván ez kell a népnek..Cirkusz!
Made In Hungary..... megérkeztünk...:/

50peregy4 2013.12.27. 06:57:07

Gáz a Csikós cikke.

Tsakazertish 2013.12.27. 07:50:30

Írj jobbat, oszt lássuk!:P

Ironpen 2013.12.27. 08:02:41

eljutottunk arra a szintre, hogy ha valaki(k)ről megírjuk, hogy hülye, akkor jönnek az ál-liberális jogvédők, mert milyen dolog lehülyézni a hülyéket...

didyman 2013.12.27. 08:18:12

Mond, normális vagy? Karácsony másnapján itt baszod az időt a gép előtt? Ébredj már fel, menj ki életért, nincsen családod, barátaid, akikkel értelmesebb dolgokról beszélgethetnél ilyenkor, muszáj leülni a gép elé és ekézni egy számodra vadidegent?
Istenem :D

**büdösmackó** 2013.12.27. 08:44:19

Számomra titok marad, hogy ki és miért kedveli azokat a hosszú és kibaszott unalmas cikkeket, ahol egy rozzant, behemót szívódízeles csotrogány megannyi szarságát szerelTETI egy műmájer faszkalap azt várva, hogy rajonganak érte!

érdektelen posztok, szarul megírva, ráadásul más tollával ékeskedve, merthogy az újságíró egyedül szerelni semmit nem tud!

bónusznak felmutatja, mennyire leszarja a családját, és vicces dolognak kéne megélnünk, hogy nemhogy nem foglalkozik a családjával, de ráadásul még a költségvetés nagy részét is beleöli a rozsdás szarokba !

**büdösmackó** 2013.12.27. 08:45:28

mekkora szar már ez a blog! egy normális poszt nincs benne! és ezt is kiposztolják a totalcaron!

elment az esze a sok újságírónak!

mondanom sem kell, hogy ezért tart itt az ország!

Dr_utcai_arcos 2013.12.27. 11:05:32

@**büdösmackó**: Vannak akik 3-4 oldalas politikai/konyhai/filmes/stb dolgokra izgulnak fel. Lehet neked ezt nehéz feldolgozni, de rengeteg embert érdekelnek az unalmas, rozzant, szívódízel kalapáló bejegyzések.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.27. 11:26:33

@**büdösmackó**: de legalább értem, miféle trollokról szólt az az iromány (amit én szégyelltem volna kiadni a kezemből, ha firkász lennék)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.27. 11:27:49

@didyman: mondd, miért nem tanulsz meg magyarul, mielőtt hörögni kezdesz? :D

B56 2013.12.27. 12:26:25

Jogos a poszt, Csikóssal nagyon elszaladt a ló. Én is kiemelném, milyen gyönyörű, hogy pont a trollozós cikkhez nem lehet hozzászólni (talán ő maga is érezte, hogy túlzás volt?). Jó újságíró, de semmi alázat nincs már benne, ahogy a komplett TC szerkesztőségében sem (a COTY-tagság csak tovább rontott a helyzeten). Bőven volna mit fejlődniük emberileg (is), és elgondolkozhatnának azon is, hogy a médiában dolgozó emberek -akarják, vagy sem- példaképek is sokak számára, így az elvárások is magasabbak velük szemben. Azt gondolom, hogy ezt nem teherként kell megélni, hanem nagy megtiszteltetésként, amihez emberileg és szakmailag egyaránt fel kell(ene) nőni. Csúnyán elszálltak maguktól, holott az újság egyre színvonaltalanabb, ma már alig van egy-két értelmes, tartalmas szórakozást jelentő cikk a sok szemét között. Az Indexnél és holdudvaránál bizonyára nem dolgoznak korrektorok, mert nehéz olyan cikket találni, ahol nincsenek elgépelések vagy helyesírási hibák. Ezeket szóvá tenni persze ugyancsak trollkodás... A kommentelhető cikkeknél megszokták, hogy a többség a seggüket nyalja, ha mégis van egy-két ellenvélemény, akkor annak szerzőjét magas lóról leugatják, vagy csak szimplán letrollozzák. Ha ez sem segít, akkor moderálják. Ez aztán a színvonalas vita/párbeszéd...

venturaea 2013.12.27. 13:00:22

A TC-nál a kommentelőnek két fajtája van: az egyik az ommm-féle aki benyal csontig a szerzőknek és előbb-utóbb beveszik csicskának a másik a troll. Engem már nem is tudom, hogy hányszor tiltottak ki örökre de Csikós leírásából szinte semmi nem illik rám. Most akkor vagy nem vagyok troll vagy szar a cikk már megint. Amúgy a Coty tagságot vigaszágon kapta meg mert Bazsónak nem kellett, mert neki mára más a pénz lett a mindene, kár érte. Winkler viszont hihetetlenül tehetséges és sokoldalu, mondom ezt annak ellenére, hogy a múlt héten 2x tiltott ki örökre a TC-ról azért mert az A5.hu-t szinvonalasabb lapnak neveztem mint a TC-t.
Csikósnak mostanság betett, hogy a sok szerencsétlenkedése a veterán mercieivel megtépázta a szakmai hitelességét- Dömsjőben még mindig a balek magyaron röhögnek aki megvette a szarkupac pontont-majd beleölte a család minden pénzét most meg fél használni vagy el kell adni mert éhenhal a család. megcsinálták a hunglish TC-t ami bikkfaangollal próbál betörni az angol nyelvű autósmagazinok piacára: izzadságszagú,gyenge eresztés Csikós a főszerkesztő. Érthető a frusztrációja...

calealenta 2013.12.27. 14:02:30

@Abihal: visszanéztem, de a szerkesztő kommentjei pont nem bunkók. Volt még egy, aki direkt eljátszotta, hogy ő egy troll, egy, aki komolyan anyázósba nyomja, egy Zoltán Éliás, aki káromkodós stílben, de nem kifejezetten rosszindulattal reagált (bár egy lehülyézésre lehet visszakérdznék, hogy esztmosmé), meg TaaT, aki nem anyázós, viszont kicsit széteső stílusban a TC kommentelői és szerkesztői színvonaláról írt egyet. Kész.
Az, hogy konkrétan a TC-n milyen a színvonal, nem tudom (venturaea szerint totál belterj, önkritika semmi - én kb egy éve jártam arra utoljára, egyszer-egyszer elmegy, csak a kommenteket nem kell olvasni:), a "trollokról" általában meg el lehet filózni a végtelenségig. Meg azon is, hogy mikortól van az, hogy a blogszerkesztő dobálózik a troll elnevezéssel.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.12.27. 14:55:36

Az a bajom a totalcarral, hogy ha szar cikket írnak, akkor is az a szöveg megy, hogy "de hát mit képzeltek, mi vagyunk magyarország legolvasottabb autós magazinja", aki ezzel nem ért egyet, arra rögtön rábélyegzik, hogy troll.

Kellene egy statisztika, hogy mennyien kattintanak át az indexről és hányan gépelik be direkt a totalcart a keresőbe. Van egy olyan érzésem, hogy direktben elenyészően kevesen.. Magyarul ha nem lennének címlapon, akkor sehol sem lennének - lásd akár a népszerűnek gondolt blogoknál, ott van sok komment, ahol az aktuális post index címlapos volt.

Ide is csak azért jöttek az emberek, mert ott volt a trackback.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.27. 15:28:23

@gergo: mondjuk esetemben nem is baj. Nem annyira a nagyközönségnek írom. :)

calealenta 2013.12.27. 18:36:12

@gergo: ja, hogy egész pontosan "most már minden papsajt"-szindrómában szenvednek. Éttermeknél szokott ez igen ciki lenni, Emberrel mi rém egyszerűen kurvulásnak hívjuk, bár ez, ha a prostikra gondolunk, akkor nem pontos kifejezés. Ők a maguk területén nem "kurvulnak".

decompression 2014.01.05. 12:24:02

@TaaT: Ez tényleg így van. Amúgy szeretem őket olvasni, de néha vonogatom a szemöldököm rendesen. :-D

decompression 2014.01.05. 12:59:34

@álfirkász: Amit a blogbejegyzésedben írtál azzal egyet tudok érteni, sőt. Jó ezt leírva látni, nyilván a "célközönséghet" nem fog elérni az üzenete, de oda se neki, ezen nem kell meglepődni, az emberek nem így működnek.

Viszont amilyen színvonalon a neked akár kicsit is nem tetsző kommentekre reagálsz, az kritikán aluli. Alap az anyázás és a lekicsinylő hangnem. Ez a vidéki diszkóparkolók szintje. Innestől kezdve már a bejegyzést sem tudom hitelesként kezelni, hisz az lett volna a lényege (gondolom), hogy valamelyest felvilágosultabban, a TC szerkesztőség kicsinyes sértődésein felülemelkedve világíts rá az "igazságra". Tudom hogy a blogoszféra Magyarországon inkább nyilvános napló, mint mondjuk közösségi tér, vagy - ahogy nyugatabbra - az újságírás megújítása, de ha közzéteszed a véleményed számolj vele, hogy esetleg valakinek nem tetszik. Ezen felül lehet emelkedni, vagy normálisan megpróbálni közelebb hozni a tiédhez - de minimum megérteni - a másik álláspontját. Viszont amit csináltál azzal csak magad járatod le... és mielőtt visszaszólsz valami keményet, vegyél egy nagy levegőt, és gondolkozz el azon amit írtam.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.05. 15:55:42

@decompression: nyugi, a stílus szándékos. Ha jobban megnézed, kizárólag troll jellegű és "nemnáci" alakokkal szemben használom.
Pusztán azért, mert más a véleménye, nem nagyon ugatok le senkit. :)
Maga a blog meg eredetileg ugyan azzal a céllal jött létre, hogy a nem kommentálható cikkekkel/posztokkal kapcsolatos véleményemnek hangot adjak valahol, végül úgy döntöttem, a hazai közönség nem érdemel többet egy troll barlangnál.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.05. 15:57:16

@decompression: nem mellesleg, az ilyen választ kapó látogatók többségét máshonnan (más blogokról, netán fórumokról) már régebbről ismerem, így ha az itteni megnyilvánulásuk esetleg kulturáltnak is látszik, előfordulhat, hogy a reakcióim az előéletükhöz igazítom.

decompression 2014.01.05. 16:39:53

@álfirkász: ez az utolsó egy elég jó észrevétel,erre nem gondoltam. Nekem gondot okoz, hogy mit kezdjek azon emberek egy-egy jó észrevételével, akikről amúgy az a tapasztalatom, hogy sötétek mint az éjszaka. Mit lássak? A véletlent, vagy egy reménysugarat? Nem vagyok idealista, kitalálhatod mit szoktam, de viszont magamban tartom, hátha tévedek. ;-)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.05. 17:28:37

@decompression: lásd azt, hogy a magyar (de érzésem szerint a teljes) internet elsődlegesen a trollkodásról szól.
Egyéb értelme... egyre kevesebb van.
:)

decompression 2014.01.05. 17:31:04

@álfirkász: ezzel - sajnos - egyet kell hogy értsek. :-/

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.05. 18:05:31

@decompression: akkor lassan eljutunk a közös nevezőig? ;)
Bár ebben az esetben nem igazán örülök.
A net indulásakor valahogy úgy képzeltem, az internet inkább egy baráti közösség lesz. Ehelyett... És ez a blog még egész szelíd és szolid ahhoz képest, amit sok helyen látok. :(

decompression 2014.01.05. 19:02:12

@álfirkász: ebben az egy-két kérdésben igen, generálisan nyilván nem, én jóval nehezebben emelem fel a hangomat a virtuális térben. :-) Bár igényem volna rá, szóval a jogosságát nem vitatom, max az értelmét. Ha csak nem mert nyugtat. Néha úgy vagyok vele, hogy miért maradjon ez a feszültség bennem, ha lehet másban is. De ez nálam már bőven nem az ész és a tudatosság diadala, pusztán emóciók. Amúgy az ilyen különbségeket nem tartom bajnak, ha valaki ugyan azt és ugyan úgy tudja mondani amit már úgy is tudok és mondok, már nem lesz érdekes (szükséges?) vele a kommunikáció. Bár a többség nagyjából ezt keresi.

A nettel az a bajom, hogy amire éppen használni lehetne, na arra nem használjuk. Olyan emberekkel beszélhetnénk, olyan nézőpontokat láthatnánk, amit a normál közegünkben soha. Ehelyett mi van? Mindenki hülye aki nem így gondolja, meg meg a demagóg asztalcsapkodás, hogy de. A legritkább eset az, hogy mondjuk egy cikk kommentposztjában kialakul egy csevegés. A standard az, hogy az emberek beböfögik a tutit, elmondhatják magukról, hogy az ő véleményük már elhangzott, nyilván páran majd olvassák is, ők és a véleményeik már OTT VANNAK a közösség tudatában. Közben meg lófasz, csak teleszemetelték a netet. :-)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.05. 19:26:54

@decompression: akkor ezek után megkérdezném: mi értelme lenne normális hangvételben reagálni bármire is?
A szomorú az egészben, hogy jelen vagyok/voltam néhány szakmai fórumon is, ahol pontosan ugyanez megy. Sokáig azt hittem, valami hazai jelenség, de rá kellett jönnöm, hogy nem.
Volt rá példa, hogy egy flash játékokat üzemeltető oldal hivatalos supportja olyan bunkó módon reagált néhány bugreportra, hogy szívem szerint egy bézbóll ütővel kentem volna el a mosolyukat. :D
Hasonló húzáshoz volt szerencsém egy alaplap vagy router gyártó supportjától is.
Szomorú, na.
süti beállítások módosítása